روش سایه در زبان
تکنیک ها و روش های زیادی برای تمرین تلفظ و به خاطر سپردن لغات و اصطلاحات وجود دارند. میتوان مهمترین آن ها را تکنیک سایه (shadowing) دانست که به صورت مختصر در این مقاله به آن توضیح داده میشود.
پرسش هایی که در این مقاله پاسخ داده می شود:
- تکنیک shadowing چیست؟
- روش سایه برای چه مهارت هایی مناسب است؟
- چگونه از تکنیک سایه استفاده کنم؟
تکنیک shadowing چیست؟
وقتی پادکستی گوش میکنید، فیلم و سریالی میبینید یا حتی متنی میخوانید. سعی کنید بعد از گوش کردن یا خواندن بلافاصله آن را باصدای بلند به همان طریق گفته شده تلفظ کنید. استرس ها را رعایت کنید و تمرکزتون رو روی لغت و اصطلاح بزارین. روشی فوق العاده مفید و کاربردی برای به خاطر سپردن تلفظ ها.
در یک جمله می توان گفت این تکنیک “تکرار لغات و جملات بلافاصله بعد از شنیدن آنها” است.
این تکنیک به شدت توسط اساتید با تجربه زبان به زبان آموزان پیشنهاد می شود. همانطور که می دانید بخش زیادی از یادگیری زبان به صورت خودخوان صورت می گیرد و خب شاید نظارتی بر مطالعه به این نحو نباشد. این وظیفه خودتان است که روی استرس کلمات، به کار بردن صحیح واژگان در جمله، حروف اضافه مختص هر فعل در جای خود و … توجه ویژه ای داشته باشین یکی از کار هایی که می توانید انجام دهید و کمتر در تلفظ واژگان دچار مشکل شوید تکنیک سایه در زبان است.
روش سایه برای چه مهارت هایی مناسب است؟
از چهار مهارت اصلی زبان انگلیسی یعنی reading، speaking، listening و writing، این روش اثر بسیار بیشتری روی دو مهارت شنیداری و گفتاری زبان شما دارد. البته ناگفته نماند تمام اسکیل ها به هم مرتبط هستند و اگر کسی ورودی های خوبی داشته باشد (مهارت خواندن و گوش کردن) مطمئنا خروجی های خوبی هم دارد (مهارت گفتن و نوشتن). اما ثابت شده که این روش shadowing تاثیر بیشتری بر دو مهارت زیر دارد.
-
تقویت مهارت speaking با تکنیک سایه
گفتن و تکرار مطالب ناخودآگاه، واژگان و عبارات مهم را در ذهن شما ذخیره می کند و درصد حفظ و به خاطر سپردن آن ها را چند برابر می کند. پس با توجه به اینکه تکرار کلمات و اصطلاحات باعث به خاطر سپردن آن ها می شود پس مطمئنا کمک می کند هنگام صحبت کردن، از آنها استفاده کنید. همانطور که معلم در کلاس لغتی را چند بار تکرار می کند و از دانش آموزان می خواهد آن لغات و جملات را با صدای بلند تکرار کنند، این روش سایه هم دقیقا همین کار را می کند منتها تفاوت این است که اینکار با تمرکز بیشتر و به صورت خودخوان صورت می گیرد.
-
تقویت مهارت Listening با تکنیک سایه
همانطور که قبلا ذکر شد، یکی از ورودی های مهم زبان، مهارت لیسنینگ و شنیداری است. نکته ای که همه اساتید زبان به آن اصرزار دارند، قرار گرفتن هرشخص در محیط آن زبان و ادت کردن به لغات و لهجه و اصطلاحات آن زبان است. با این تکنیک می توانید بهتر و روان تر به لیسنینگ ها گوش کنید و متوجه معانی و ساختار جملات بشید. تلفظ ها شنیدن را سخت میکنند، با روش shadowing می توان سختی کار را به شدت پایین آورد. هنگام فیلم و سریال دیدن، پادکست گوش کردن، فیلم های آموزشی دیدن، و … ذهن شما مدام خود را درگیر یادگیری و تلاش برای فهمیدن لغات و اصطلاحات زبان موردنظر است. اما با دانستن روش سایه و به کار بردن تکنیک آن. می توانید این مهم را بسیار کاربردی تر و بهتر انجام دهید و درصد یادگیری خود را چندین برابر افزایش دهید.
چگونه از تکنیک سایه استفاده کنم؟
برای استفاده و بکارگیری روش سایه در زبان، می توانید از سه روش استاندارد و تست شده توسط اساتید برتر زبان در سراسر دنیا استفاده کنید. در زیر به این سه مورد به طور کامل پرداخته می شود.
-
مرحله اول نیم سایه – روش استفاده از تکنیک سایه
در مرحله اول که به نیم سایه معروف است. زبان آموز باید بعد از شنیدن هر لغت، عبارت مهم و اصطلاح کاربردی آن را بلافاصله با صدای بلند تکرار کند. اصلا نگران معنی فارسی و دیگر کاربردهای آن نباشید تنها سعی کنید کانتکست را درک و لغات و عبارات مهم را مستقیما تکرار کنید. ویدیوی زیر به شما کمک می کند روش نیم سایه را بهتر متوجه بشین.
مرحله اول نیم سایه
همانطور که دیدین در این روش ساده، تنها می توانید کلمات و اصطلاحات مهم متن را انتخاب و با صدای بلند تکرار کنید. از تکرار جملات بلند و سخت پرهیز کنید. توجه داشته باشین که سطح لیسنینگ مخصوص سطح زبانی خود را انتخاب کنید وگرنه باعث سردرگمی شما می شود.
-
مرحله دوم سایه کامل – روش استفاده از تکنیک سایه
در این روش یکم سخت تر، نیاز است تمام جملات بعد از شنیدن یا خواندن دقیقا تکرار شود. سرعت لیسنینگ و سطح آن نباید بالا و پیشرفته باشد. تکرار جملات باعث می شود نحوه به کار گیری و کاربرد آن لغات را نیز به طور کامل متوجه بشین. ویدیوی زیر می تواند به درک بهتر این مرحله کمک بیشتری کند.
مرحله دوم سایه کامل
طبق ویدیویی که ملاحظه کردید. سطح لیسنینگ متوسط رو به پایین است ولی محتوا و لغات بسیار خوب و نسبتا سطح بالایی دارد. بعد از پایان هر جمله باید سعی کنید آن جمله را به طور کامل با صدای بلند تکرار کنید. حتما این روش را امتحان کنید.
-
مرحله سوم سایه تعاملی – روش استفاده از تکنیک سایه
این تکنیک بسیار کاربردی تر و بهتر از روش های قبل است. باید علاوه بر انتخاب لغات و اصطلاحات مهم، آن هارا تحلیل و بررسی کنید. در واقع ترکیبی از روش اول و تحلیل آن است.
مرحله سوم سایه تعاملی
در این ویدیو هم مشاهده کردید که هر کلمه، عبارت، اصطلاح و واژه کلیدی مهمی را بولد کرده در ذهن خود مرور کرده و با صدای بلند آن را تکرار می کند و با تمرکز روی آن کالوکیشن سعی میکند ادامه داستان یا لیسنینگ را برای خود حدس بزند. این کار قوه تخیل شما را برای داسان فعال کرده و کمک می کند واژه یا عبارت را به طور کامل درک کنید. بدون شک این روش بسیار سخت ولی کاربردی تر و بهتر است.
تمرکز روی یک واژه یا عبارت مهم + تحلیل و بررسی آن = سایه تعاملی
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی روش خوبی است بای یادگیری متشکرم از زحماتتون
ممنونم لطف دارین