روش ترنسکرایب (transcribe) برای تقویت لیسنینگ در زبان
در این مقاله به این سوالات پاسخ داده می شود:
- روش ترنسکرایب برای یادگیری زبان چیست؟
- چگونه باید از روش ترنسکرایب استفاده کنم؟
- بهترین منابع ترانسکرایب چیست؟
- ترنسکرایب کردن چه مزایایی دارد؟
- برای ترنسکرایب کردن این نکات را نیز بدانید.
روش ترنسکرایب برای یادگیری زبان چیست؟
اساتید زبان راه های زیادی برای تقویت مهارت شنیداری پیشنهاد می کنند. از جمله: 1. فیلم و سریال دیدن 2. آهنگ گوش کردن 3. پادکست و رادیو گوش دادن و … . اما ثابت شده است یکی از بهترین روش ها برای تقویت مهارت لیسنینگ یا شنیداری، تکنیک ترنسکرایب یا پیاده نمودن متن شنیداری روی کاغذ است. این روش برای همه زبان آموزان (مکالمه، آیلتس و …) در هر سطحی پیشنهاد می شود.
مسلما مشابه هر مهارت دیگری، ابتدای این کار نیز سخت خواهد بود اما اگر به صورت مداوم و برنامه ریزی شده پیش برود قطعا نتیجه خیلی مناسبی خواهید گرفت.
چگونه باید از روش ترنسکرایب استفاده کنم؟
نحوه صحیح ترانسکرایب در زبان برای تقویت لیسنینگ در 5 مرحله زیر توضیح داده شده. می توانید مراحل زیر را دنبال کنید و به بهترین روش، مهارت شنیداری خود را تقویت کنید:
نحوه استفاده از روش ترانسکرایب
- ابتدا باید یک فایل صوتی متناسب با سطح زبان خود پیدا کنید.
- آن را فقط یک بار گوش دهید.
- فقط کلمات کلیدی را یادداشت کنید.
- سر هرجمله پاز کرده و یادداشت کنید.
- کالوکیشن ها و لغات مهم را یادداشت کنید.
1. ابتدا باید یک فایل صوتی متناسب با سطح زبان خود پیدا کنید. مطابق با نکاتی که برای تکنیک شدوینگ توضیح دادیم سعی کنید این فایل آنقدر ساده نباشد که شما چیزی یاد نگیرید و آن قدر هم سخت نباشد که نتوانید درک درستی داشته باشید و مجبور باشید هر جمله را بار ها گوش دهید.
2. آن را فقط یک بار گوش دهید. بعد از این که یک فایل صوتی مناسب با سطح خود پیدا کردید به شما پیشنهاد میکنیم که یک دور آن را از ابتدا تا انتها گوش کنید تا از موضوعی که درباره آن صحبت می شود آگاه شوید.
3. فقط کلمات کلیدی را یادداشت کنید. بار دوم سعی کنید کلمات کلیدی و اطلاعات اصلی را یادداشت کنید. هر جا که فکر کردید جا ماندید ، فایل صوتی را متوقف کنید و نکات اصلی آن را یادداشت کنید و مجددا به ادامه فایل گوش دهید.
4. سر هرجمله پاز کرده و یادداشت کنید. برای بار سوم فایل را پلی کنید و این بار تمامی کلمات و مکالمات را با جزئیات بنویسید. پس از شنیدن هر دو یا سه کلمه، فایل را متوقف کرده و کلمات را بنویسید. پس از یافتن مهارت کافی در این تکنیک، تعداد کلمات را تا جایی که جملات به پایان برسند به تدریج افزایش دهید. اگر واژه یا واژگانی را متوجه نشدید آن را دوباره گوش کنید.
5. کالوکیشن ها و لغات مهم را یادداشت کنید. حتما واژگان و به خصوص کالوکیشن هایی را که نمی دانید را یادداشت کرده، معنای آنها را پیدا کنید و آنها را در جملات به کار ببرید.
بهترین منابع ترانسکرایب چیست؟
هرکتابی که برای یادگیری زبان مطالعه می کنید و یا هر منبعی که استاد خودتون به عنوان تکلیف بهتون میده قابلیت ترنسکرایب رو دارند. اما برای کسانی که به صورت خودخوان زبان می خوانند مسلما بهترین کتاب های لیسنینگ یا تقویت شنیداری در اولویت قرار دارند که در مقاله ضروری ترین کتاب های زبان معرفی کردیم. برای داوطلبان آیلتس نیز لیسینگ های کتاب grammar for IELTS کمک زیادی می کند. و در آخر می توانید برای تمرین اصطلاحات، بخش های مهم و جداشده فیلم و سریال هایی که در سایت قرار دارد را ترنسکرایب کنید.
منابع مهم ترانسکرایب
- کتاب های تکتیکس (tactics for listening)
- کتاب گرامر آیلتس (Grammar for IELTS)
- اصطلاحات مهم فیلم و سریال ها
ترنسکرایب کردن چه مزایایی دارد؟
اولین مزیت همانطور که گفتیم تقویت مهارت و قدرت شنیداری است. این تکنیک هم به مانند تکنیک سایه، باعث تقویت حافظه و بالا بردن دقت ما در جزئیات می شود. از آنجاییکه مکالمات با رایتینگ ها کاملا متفواتند و تلفظ ها بسیار کار را مشکل تر کرده اند، میتوانیم مکالمات سریع و به هم پیوسته را زودتر درک کنیم. قدرت انجام دو کار نوشتن و شنیدن را در شما می افزاید و این چیزیست که در آزمون آیلتس به شدت به آن نیاز دارید همچنین میتوانیم کلماتی که از نظر تلفظ به هم شباهت دارند را از هم تشخیص دهیم.
برای ترنسکرایب کردن این نکات را نیز بدانید.
درست است که این تکنیک زمان زیادی از شما می گیرد ولی بسیار تاثیرگذار است و همانطور که می دانید در زبان انگلیسی، تمرین و تکرار میتواند این روند را برای شما آسان کند. سعی کنید مرتبا این کار را انجام و بین آن وقفه نیاندازید. هر روز یک فایل صوتی چند دقیقه ای را Transcribe کنید.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام و درود به شما. خیلی سایت خوبی دارید. دارم از آموزش ها با استفاده از سریال ها استفاده می کنیم.
سلام خیلی ممنون از نظرتون لطف دارین